-
Keresőszavak
OCR,e-számla Digitalizáló rendszer Dokumentum menedzsment ERP, Digitalizálás Hiteles másolat Szkennelés,Capturing Űrlap-feldolgozás Hiteles-archívum Számlafeldolgozás Imaging, ICR Dokumentum feldolgozás Ügyviteli automatizmus Szkennelést vezérlő Beolvasó szoftver Karakterfelismerő Időbélyegző, Forms Adatrögzítés, Scan Dokumentum osztályozás Archiválás,interpret Rendszerintegráció, Invoices, iratkezelés SOA,Szoftverfejlesztés BI, BPM, hardver, SAP Dokumentum kezelés e-business, capturing Workflow menedzsment Invoice, classify Szeparálás, OMR QR code recognition Dokumentum tárolás Digitális aláírás Papírmentes iroda
Május – Spárga zöldben és fehérben
A spárga a tavasz legizgalmasabb terménye, alig néhány hétig élvezhetjük, akkor viszont vétek nem beiktatni többször is étrendünkbe, mert nagyon egészséges, szuper finom – és sokkal könnyebb elkészíteni, mint azt elsőre gondolnánk.
A spárga olyan csemege, amitől rendszerint megrettennek a háziasszonyok: sokunknak volt már dolga fás, kesernyés zöldséggel. Nem szabad engedni azonban, hogy az ilyen élmények elvegyék az ember kedvét a főzéstől, hiszen rendszerint nem a konyhában, hanem a piacon követtük el a hibát. Ha valóban friss, roppanós, nem túl vékony spárgát vásárolunk, nem lehet gond az elkészítésével. Nagyon oda kell figyelni a választásnál: sajnos az igazán elsőrangú zöldségek rendszerint egy külföldi piacon végzik, de azért idehaza is marad néhány jobb darab, szánjunk rá időt, hogy megtaláljuk, és ne engedjünk a kókadt, szemlátomást nem teljesen friss növények csábításának.A spárga, attól függően, mennyi napfény éri, lehet fehér vagy színes: zöld vagy lila.
Az előbbi a föld alatt, az utóbbiak a föld felett növekednek. Mindegyik fajta nagyon finom, a zöld frissebb, a fehér édeskésebb ízű. Egyik sem tartalmaz túl sok kalóriát, ellenben sok káliummal, magnéziummal, vassal, C- és B-vitaminnal kényeztetnek, melyek a növény hegyében koncentrálódnak, éppen ezért ez a spárga legértékesebb része.Érdemes mindig csak annyi spárgát venni, amennyit el is fogyasztunk. A szár alját, a fás részt elkészítés előtt levágjuk. A zöld spárga kevésbé fásodik, ezt nem szükséges megpucolni. A fehéret – a fej kivételével – viszont mindenképpen tisztítsuk meg, hogy ne legyen keserű az ebéd. A spárgából előkészítés után aztán lehet krémleves, rizottó vagy egészben megfőzve, különböző mártásokkal tálalva, ízletes előétel.